Υγιεινή στην Κουζίνα

Πως να διατηρούμε την κουζίνα μας πάντα καθαρή! 

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κρατάτε τη κουζίνα υγειονομικά καθαρή.

 12391949883QRdu6

 

√ Πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν και μετά απο κάθε εργασία στην κουζίνα με ζεστό νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα.

 √ Πλένετε και απολυμαίνετε με καυτό σαπουνισμένο νερό τον πάγκο εργασίας, τις επιφάνειες κοπής, τα μαχαίρια, τα εργαλεία και τα σκεύη που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα και βεβαιωθείτε οτι έχουν στεγνώσει καλά πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

 √ Χρησιμοποιείτε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για διαφορετικά είδη τροφίμων (κρέας, λαχανικά, ψωμί). Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και διαφορετικά χρώματα σε πλάκες κοπής και μαχαίρια για να υπάρχει εμφανής διαχωρισμός.

 √ Μην επιμολύνετε τα ψημένα τρόφιμα με τα ωμά.

 √ Ψήνετε τα τρόφιμα ικανοποιητικά.

 √ Ιδιαίτερη προσοχή στα υπολείματα των τροφών.

Πολλοί άνθρωποι συνήθως παραβλέπουν τον καθαρισμό της αποχέτευσης στο νεροχύτη της κουζίνας. Τα υπολείμματα των τροφων σε συνδυασμο με την υγρασια που «παγιδεύονται» στη σωλήνωση αποτελουν ιδανικο θρεπτικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

 

1207762384v395A9

 √ Να χρησιποποιείτε καθαρές πετσέτες κουζίνας ή χαρτί κουζίνας για να στεγνώνετε τα σκεύη ή να τα αφήνετε να στεγνώνουν με τον αέρα.

 

Πηγή: Online Consumer Education, www.dolceta.eu